Produkter

Produkter


Brickorna Bellöbygden - en del av Småland - där stugan lyser röd och Mycklaflon - en del av Småland.


Tillsammans med illustratören Emma Jansson (eplaros) har vi tagit fram två olika brickor som speglar Småland och den miljö vi lever kring. Brickorna finns till försäljning på olika platser i Småland och genom Hemma i Boarp.

Fyll i kontaktformuläret nedan om du är intresserad av att köpa en bricka. Brickorna finns i två storlekar, 20x27 cm (200 kr) och 36x28 cm (250 kr). Om vi ska posta brickan tillkommer en fraktkostnad.

 

Historien bakom motivet

Bellöbygden
- en del av Småland - där stugan lyser röd


Sångarfesten under olympiska spelen 1912 på Stockholm stadion nalkades och de olika länsförbunden skulle framföra var sin sång. Men Småland hade ingen. Ivar Widéen fick uppmaningen att skriva en sång. Han nämnde detta för sin syster Linnéa Andrén och bad henne försöka skriva en text.


Inspirerad av miljön kring morföräldrahemmet intill sjön Bellen i Bellö gläntar Linnéa på dörren till barndomen. Hon skriver texten och Ivar tonsätter. Vi har fått vår Smålandssång.


Röd lyser stugan
"Röd lyser stugan bak hängbjörkens slöja, känner du hemmet från barndomens år? Näckrosor gunga på skogssjöars bölja, talltrasten sjunger i jublande vår. Småland är namnet på landet det kära, släkten där fostras till vilja och tro, tro att de steniga tegar må bära skördar som skänka åt ålderdom ro.
Sjöarna glittrar i sommarens dagar, glittra och blänka likt stjärnor i fall. Furorna susa i ensliga hagar sprida sin vällukt av solsken och tall. Småland är namnet på landet det kära, minnes du hemmet från barndomens år? Skogarnas doft av linnea den skära, talltrastens toner
i jublande vår."


Idag, över 100 år senare, är naturens enkelhet fortfarande lika vacker,
underbar och unik. Vi kan bada bland näckrosor och vandra i skogarna. Höra fågelsång och känna doften av linnea den skära.


Carina Eldåker


 
 
 
 
 

© Hemma i Boarp / Eldåker Konsult AB | info@hemmaiboarp.se | Hemsida: www.emmajansson.se